Voorwoord organisatie

De Nederlandse kampioenschappen t/m 12 jaar staan voor de deur. Aan het meisjeskampioenschap doen 30 speelsters mee en bij de jeugd zijn er 52 deelnemers, waaronder 1 meisje (Wendy Huang).

Iedereen speelt negen partijen. Per dag speel je drie partijen met een bedenktijd van 55 minuten per persoon per partij met vanaf de eerste zet een bijtelling van 10 seconden per zet.

De HSB organiseert het toernooi samen met de KNSB in het hemelvaartweekend. Dit jaar voor de 29e keer. Alle deelnemers worden op donderdag 30 mei tussen 10.00 en 10.15 uur verwacht in het Don Bosco jeugdcentrum in Rijswijk (Z-H). Zie de routebeschrijving.

Verder is het nuttig om te weten dat de deelnemers elke dag een lunchpakketje krijgen en dat diverse consumpties verkrijgbaar zijn.

De 82 deelnemers behoren tot de beste schakers van Nederland in hun leeftijdscategorie. Ze hebben veel prijzen gewonnen in andere toernooien. Ergens op de deelnemerslijst staan de kampioen en de kampioene van Nederland… Wie zal het zijn? Op 1 juni weten we meer! Bij de deelnemerslijst staat bij iedere deelnemer een kort verhaal en een pasfoto.

Het organisatiecomité:

Ted Barendse (toernooidirecteur)
Thierry Bieger
Timon van Dijk
Gerard Milort
Chiel van Oosterom
Harry vd Stap

Plaats een reactie